Çöp bidonları yanmaya başladı 167

Soma Belediyesi son günlerde artan çöp kutularının yanma olayı üzerine vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırıyor. Soma Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Çöp kutularının daha dikkatli kullanılması gerektiği ve yeni yapılan ve satın alınan çöp kutularının çöp vergileri ile ödendiğini bildirildi.
Son günlerde içinde bulunduğumuz kış mevsimi itibariyle halkımızın yaktığı soba ve kalorifer küllerini ateşli ve korlu bir şekilde çöp konteynırlarına atmaları nedeniyle çöp konteynırları yanmakta ve ekonomik ömürlerini hızlı bir şekilde doldurmakta. Bu olumsuzluklar hem maddi kaynakların azalmasına hem de Somaya layık hizmetlerin gecikmesine neden olmakta. Bu bakımdan vatandaşların daha duyarlı olmaları ve yanan külleri çöp kutularına atmamaları isteniyor.